Много говорим за работа и заетост, за достойни доходи и

...
 Много говорим за работа и заетост, за достойни доходи и
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Натискът и рекетът се върнаха в бизнес средата, а държавата не реагира адекватно

 _2024 izbori_v013

 

„ Много приказваме за работа и претовареност, за почтени приходи и какъв е задължението на бизнеса към служащите и чиновниците. Дали обаче българските вложители имат подкрепящ сътрудник в лицето на страната и администрацията? За страдание, доста постоянно се оказва, че спирачката пред развиването се удря, когато страната не подсигурява съблюдаване на законността или си затваря очите пред опитите за изнудване по отношение на бизнеса “.

Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев на среща със чиновници в компанията „ Булметал “ АД в гр. Гурково.

В управническата програмата на социалистите са залегнали точно ограничения за освобождение на стопанската система от рекета и от паяжините на престъпността.

„ Натискът и рекетът като технологии за правене на бизнес се върнаха още веднъж в дневния ред на обществото. Лицемерно е, когато сглобката се показва като създател на правосъдна промяна, която ще донесе бистрота и успеваемост в правораздаването, а в това време си затваря очите пред сенчести способи за изнудваме по отношение на бизнеса “, сподели още Стойнев.

Според него една от главните аргументи за спада с 80% на непознати вложения у нас, регистриран в предварителната прогноза на Българска народна банка по отношение на предходната година, е точно страхът на вложителите от непрозрачната бизнес среда и несъответстващо бавната реакция на страната към опитите на бизнеса да се отбрани при офанзиви и изнудване. „ Българският вложител е заставен да работи още веднъж в рискова среда, като през 90-те години на предишния век, рекетът работи като задържащ развиването фактор и лимитира икономическия растеж “, сподели още Стойнев.

Стойнев поздрави чиновниците и управлението на компанията за това, че съумяват да поддържат произвеждане на международно равнище и по този начин обезпечават и обществената непоклатимост в община Гурково.

Според него главните дефицити, които са все по-видими след серията от избори е неналичието на държавност и отговорност у ръководещите и разпада на обичайните полезности в обществото. Стойнев акцентира, че тези процеси са свързани – неналичието на персонален морал минава в неуважение на правила и закони в управнически проект.

На срещата в „ Булметал “ АД в Гурково участва и Мариана Тодорова, която е трета в листата с претенденти за народни представители на „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР-Стара Загора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР